English
Catalog de masuri pentru siguranta circulatiei
in localitatile dezvoltate liniar in lungul drumurilor

Beneficiar: CNADNR

An: 2006 - 2008

Descriere:

Elaborare tehnica in materie de siguranta circulatiei.
Catalogul reprezinta un ghid de masuri/recomandari tipice, ce pot fi aplicate la nivelul intregii retele de drumuri din Romania, pentru a imbunatati siguranta circulatiei din localitatile liniare si care pot fi adaptate specificului fiecarui sector de drum si tipologiei accidentelor.
La elaborarea catalogului au fost avute in vedere atat solutiile propuse si acceptate pana acum in cadrul diferitelor proiecte pilot aplicate in Romania, cat si masuri cuprinse in manuale de specialitate straine sau care au dat rezultate in practica internationala.

Domeniul de aplicare. Domeniul de aplicare a catalogului il reprezinta acele sectoare de drumuri publice aflate in traversarea unor localitati liniare.

Consideratii ce au stat la baza elaborarii catalogului. La elaborarea catalogului au fost avute in vedere o serie de consideratii:
  • masurile sa poata fi aplicabile imediat (in maxim 5 ani) cu costuri reduse;
  • prioritizarea masurilor care nu necesita intretineri majore. De exemplu s-a recomandat in primul rand o mai buna organizare a intersectiilor din punct de vedere al geometriei si mai apoi, numai in anumite conditii, semaforizarea acestora cand traficul impune acest lucru;
  • se preconizeaza utilizarea pentru inceput a unor masuri cu un impact minim asupra traficului si trecerea treptata la acele masuri cu impact mai mare.


 
Copyright © 1999-2019 Search Corporation