English
Plan de amenajare a teritoriului judetului Constanta.
Sectiunea cai de comunicatie.
Studiu de trafic pentru reteaua de drumuri publice.

Beneficiar: Consiliul Judetean Constanta

An: 2007 - 2008

Descriere:

Studiul de trafic pentru reteaua de drumuri publice din judetul Constanta a avut la baza un model de trafic la nivelul intregului judet Constanta, calibrat (pe baza de masuratori de trafic efectuate in perioada 2006-2007) la nivelul anului de baza 2007. Modelul de trafic la nivelul municipiului Constanta si la nivelul teritoriului de influenta (periurban) a fost preluat in cadrul acestei lucrari.

Elaborarea prognozei traficului si propunerile privind dezvoltarea retelei rutiere a judetului Constanta a fost corelata cu evolutia socio-economica a judetului, dar si cu propunerile privind dezvoltarea retelei nationale de drumuri tinand seama de conectarea acesteia la marile coridoare pan-europene, la Black Sea Ring Corridor sau la reteaua rutiera a Bulgariei.

Pentru etapele de perspectiva s-au elaborat doua variante de evolutie a traficului, una medie si una de evolutie optimista a traficului. Tinand seama de imensul potential turistic al judetului Constanta pentru ipoteza de evolutie medie a traficului, ca si in cazul anului de baza (2007), au fost simulate si fluxuri la nivelul sezonului estival.

Dimensionarea retelei rutiere s-a facut astfel incat reteaua de drumuri publice a judetului sa poata prelua atat fluxurile de marfa, cat si cele de autoturisme, mai ales in perioada sezonului estival. In final, a fost prezentata o clasificare a retelei in clase tehnice.

Studiul in ansamblul sau poate fi si ar trebui conectat si integrat in alte studii dedicate altor moduri de transport, naval si aerian, intrucat modelul a fost dezvoltat astfel incat sa fie conectat celorlalte moduri de transport. De asemenea studiul a fost conceput astfel incat sa poata fi integrat si corelat cu un studiu la nivel regional sau chiar national.

 
Copyright © 1999-2020 Search Corporation